Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nemzeti Parkok képes leírás - Adria és Isztria.tlap.hu
részletek »

Nemzeti Parkok - Adria és Isztria.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horvattengerpart.tlap.hu » Nemzeti Parkok
Keresés
Találatok száma - 4 db
Horvát nemzeti parkok

Horvát nemzeti parkok

Sjeverni Velebit Nemzeti park Horvátország legfiatalabb nemzeti parkja, melyet 1999-ben a gazdag állatvilága, és különböző növényzete miatt nemzeti parkká nyilvánítottak ki. A hegység egész területe nemzeti park. Közvetlenül a horvát tengerpart mentén helyezkedik el.

Kornati szigetek

Kornati szigetek

Kornáti szigetcsoport, a Horvát Adriai -tenger és a Földközi tenger legtagoltabb szigetcsoportját alkotják. Az elbüvölő szépsége miatt az áttetsző tisztasága, megőrzött gazdag tengeri világa miatt, már 1980. évben Kornati szigetek nagyobb részét nemzeti parkká nyilvánították. Kornati Nemzeti Park területe kb. 220 km2, a szigetcsoport 89 szigetet, szigetecskét és kiemelkedő sziklákat foglal magába. Kornáti nevét a legnagyobb szigetéről, a Kornati-ról kapta. Növényvilága szegényes, a sziklákat alacsonyan nőtt növényzet boritja. A kristálytiszta tenger vize, a szigetvilág, a tengeri szorosok labirintusa, a változatos tenger mélysége, a kagylók, számos halfajták vonzák ai ide látogatókat.

Nemzeti parkok

Nemzeti parkok

Brijuni: Az Isztriai-félsziget nyugati partjainál fekvő Brijuni-szigetcsoportot 2 nagyobb és 12 kisebb sziget alkotja, amelyeken már az ókortól kezdve a leggazdagabb és legbefolyásosabb emberek nyaraltak. Paklenica: A Velebit-hegységben húzódó Paklenica-szurdokvölgy és az azt övező vidék nemcsak Horvátország, hanem az egész mediterrán vidék egyik legértékesebb természetvédelmi területe. Krka: Krka vízesés - Krka folyó hosszú útján több helyen keskeny szurdokvölgyeken és látványos zuhatagokon halad keresztül, míg Šibenik közelében eléri a tengert. Nemzeti park Krka - egy természeti csoda, számos folyókkal és 12 vízeséssel rendelkezik. Kornati: A mintegy 140 lakatlan sziget és sziklazátony alkotta Kornati-szigetvilág a tenger és kőszirtek igazi labirintusa, amely magas sziklafalairól és szokatlan dombor-zati formációkról ismert. Mljet: A nemzeti park Dubrovniktól nyugatra, a horvát partszakasz legdélebbi csücskében lévő azonos nevű sziget észak-nyugati részén fekszik. Minden látogató részére kötelező a belépőjegy. Velebit: Velebit a Dinári rendszer leghosszabb hegye. Enyhén ívelt félkörben húzódik északnyugat - délkelet irányban, a Vratnik hágó és a Zrmanja völgye között, 145 km hosszan

Utazás a horvát nemzeti parkokba

Utazás a horvát nemzeti parkokba

Változatos horvátországi hétvégére invitálunk, nem csupán tengerparti nyaralásra. Páratlan szépségű nemzeti parkokba és hangulatos tengerparti városokba látogatunk el, csodás környezetben a Balkán kétezres hegyei és az Adria találkozásánál. Horvátország talán leginkább változatos és látványos nemzeti parkjait látogatjuk meg, összekötve némi tengerparti idillel.

Tuti menü