Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Könyvek, térkép, DVD képes leírás - Adria és Isztria.tlap.hu
részletek »

Könyvek, térkép, DVD - Adria és Isztria.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horvattengerpart.tlap.hu » Könyvek, térkép, DVD
Keresés
Találatok száma - 4 db
Adriai kikötők - hajózási útmutató

Adriai kikötők - hajózási útmutató

Az idei Budapest Boat Show-n jelenik meg a közismert Adriai kikötők új kötete a 2012-2013-as szezonra. Az ismert német Adria-vitorlázó, Karl-Heinz Beständig ma már széles körben elterjedt, több nyelvre lefordított túrakalauza 1984-ben jelent meg először. Akkor kb. 333 öblöt és kikötőt tartalmazott. Néhány évvel később már 555-öt, aztán 666-ot. A 12. német kiadás óta pedig a 777-es szám szerepelt a címlapon. Az idők során a borítón megjelenő bűvös szám az Adrián hajózók számára a pontos hajózási információk egyfajta védjegyévé vált. Az utóbbi három magyar kiadásban (2007-től kezdve) a bűvös számokat az addig szokatlan 808-as szám váltotta fel. A 2010-es 24. német kiadás azonban már visszatért a bűvös számokhoz, így a jelen magyar kiadáson is ismét három egyforma - immár nyolcas - számjegy látható a címlapon. A legfontosabb szempontok, a naprakészség, a megbízhatóság és az áttekinthetőség a 888 kikötő az Adrián esetében is megmaradtak.

Dalmát tengerpart

Dalmát tengerpart

A Marco Polo sorozat egyike a legkedvezőbb árú útikönyveknek. Könnyen áttekinthető, tartalmas, és rengeteg aktuális információval szolgál az utazni vágyóknak. A történelmi áttekintés után, felsorolja a legfontosabb ünnepeket, az étkezési szokásokat, a vásárlási lehetőségeket, és az alapvető látnivalókat. Kiegészítvén mindezt az ajánlott kirándulások, a kipróbált szállodák és éttermek listájával. Mini szótár, fontos helyi információk és a praktikus tanácsok után kétnyelvű étlap és profi térképek zárják a könyvet. Kis mérete miatt ideális társ a pár napos városlátogatásokhoz, gondoskodván a hasznos időtöltésről, és arról, hogy semmi fontos ne maradjon ki.

Horvát tengerpart - Isztria

Horvát tengerpart - Isztria

A horvát tengerpart káprázatos szépségével, jellegzetes tengermelléki városkáival, kellemes napfényes idôjárásával, sokszínű kikötôivel, buja zöld ültetvényeivel, érdekes történelmi műemlékeivel méltán sorolható a Mediterrán legvonzóbb tájai közé. Ennek a csodás vidéknek is gyöngyszeme az Isztriai félsziget, mely - márcsak földrajzi közelsége és történelme okán is - a magyar utazók legkedveltebb célpontja. Erôsen tagolt csipkézett partvonala gyönyörű öblöket, strandokat rejt. Látnivalói közül kiemelkedik a káprázatos arany mozaikjáról nevezetes Porecs, a római amfiteátrumot örzô Pula, a szigetekre lenyűgözô kilátást nyújtó Vrsar, a monarchia hangulatát és az exkluziv riviera látványát egyesítô Opatija és a festôi mediterrán város Rovinj.

Karlo Rosandic: Horvát szigetek

Karlo Rosandic: Horvát szigetek

Horvátország kis ország, amely azonban a világ egyik leghosszabb tengerpartját és az Adriai-tenger talán legszebb, ezernyi szigettel tarkított részét mondhatja a magáénak. Az Adria ezernyi szigetének szépsége varázslatos. A sok kis öböl, a kellemes strandok, a kristálytiszta víz, a napsütés, mind-mind élményt ígérnek, s ehhez értékes kiegészítés is járul: a történelmi és kulturális emlékek, a néphagyományok és a gazdag folklór. Mindezt a vendégszerető horvátok segítségével gasztronómiai élvezetekkel tetézhetjük. Az Adria horvát oldalán a szigetek szeretettel és vonzó kínálattal várják az odalátogató turistákat. A Földközi-tenger részét képező Adriai-tenger a Balkán- és az Appennin-félsziget között terül el. Délen a 70 kilométer széles Otrantói-szoros határolja. Hosszúsága a Butrintit folyó torkolatától a velencei Portó di Lidóig mérve 475 tengeri mérföld. Szélessége, Omis kikötőjétől Vasto kikötőjéig számítva, 117 tengeri mérföld. Az Adriai-tenger területe 138 595 km2. Az Adria tengerpartjának teljes hossza, beleértve a szigetek tengerpartjait is, 7900 kilométer, a Horvát Köztársasághoz tartozó tengerparté pedig 5800 kilométer. Az összes horvát sziget tengerpartjainak hossza 4012,4 kilométer, azaz jóval hosszabb a szárazföldi tengerpartnál, amely 1777,7 kilométer hosszú. - Részlet a könyvből.

Tuti menü