Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hajózás képes leírás - Adria és Isztria.tlap.hu
részletek »

Hajózás - Adria és Isztria.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horvattengerpart.tlap.hu » Hajózás
Keresés
Találatok száma - 8 db
Adriai hajóbérlés

Adriai hajóbérlés

A kristálytiszta Adria kékségében gyöngyszemként sorjázó 1244 kisebb-nagyobb sziget és sziklaszirt - 1244 páratlan és nyomós érv egy álombeli hajós kalandhoz. A szigetek és a szárazföld összesen másfél ezernyi öblében és kikötőjében lehorgonyozhatunk, kiköthetünk, vagy akár éjszakázhatunk is. A horvát Adria ideális helyszín a vitorlázáshoz, a motoros kishajókkal megtett körutazásokhoz, vagy a bárkáról történő sporthorgászat adta örömökhöz.

Adriai hajóbérlés, yacht charter

Adriai hajóbérlés, yacht charter

Hajóbérlésben verhetetlenek vagyunk. Ajánlatkérés esetén több ezer hajó között keresünk, így biztosan meg tudjuk találni a megfelelőt. Komolyan dolgozunk azon, hogy a legjobb árakon, a legjobb feltételekkel tudjunk hajókat kínálni. Több ezer hajó között kereshetsz, Itt tényleg érdemes körülnézni. Sokféle szűrő feltételt adhastz meg, a találati listában pedig minden hajót részletsene is megnézhetsu, fotókkal, leírással. Minden hajó felszereltsége is fel van ott tűntetve. Ha sikerült megtalálni a megfelelő hajót, akkor kattints az ajánlat kérése gombra, vagy csak egyszerűen írj nekünk egy üzenetet.

Adriai szelek

Adriai szelek

Vitorlás, motorcsónak, katamarán vagy luxus yacht? A kínálat gazdag, de ismerje ki a veszélyes horvát szeleket! Horvátország világszerte ismert mint nautikus úticél, s bármennyire is gazdag az Ön vitorlázási tapasztalata, minden tengernek megvannak a saját titkai, így a horvát tengernek is. A hazai hajósok kedvelt helyeinek számít Közép-Dalmácia vidéke (Zadar és Split rész), mert a szigetek között izgalmasan vitorlázható vízterületek vannak, és turisztikai célpontjai is bőven akadnak a vidéknek. Érdemes megtanulni milyenek a horvát szelek, mielőtt vitorlásra, hajóra szállna és nekivágna a tengernek!

Hajóbérlés Horvátországban

Hajóbérlés Horvátországban

Az Adrián nyaralni jó. Hajózni, vitorlázni, még jobb! Ha, ismered a szél fújta vitorlakötelek zenéjét, fürödtél olyan öblökben ahol rajtad kívül más nem volt, barátkoztál delfinekkel, jártál olyan helyeken ahova autóval sosem fogsz eljutni, aludtál a szabad ég alatt lehorgonyozva, ismered a nyílt tenger csendjét - akkor tudod miről beszélek.

Hajóutak

Hajóutak

Opatija- Split- Dubrovnik indulással Irodánk legújabb kínálata a hajós körutak, melyek Opatijából, Splitből,vagy Dubrovnikból indulnak. Az Old Timer hajók kabinjai kétágyasak (emeletes ágyak), mosdósak. Az A típusú kabinok saját tus/WC- vel rendelkeznek. A B típusúban csak mosdó van. Pótágy csak a A típusú kabinba tehető. Közös zuhanyzók és vécék emeletenként találhatók. Minden hajón étterem, napozó fedélzet és büfé található. A hajón vendégeink félpanziós ellátásban részesülnek, amely menüválasztásos reggeliből és ebédből áll. A hajó minden este más kikötőben köt ki, így a vacsorát mindig más szigeten vagy városban fogyaszthatják el az utasok. Rossz idő esetén a kapitánynak jogában áll a feltüntetett útvonaltól eltérni. Törölközőket vinni kell. A kikötő parkolójában (Split, Opatija) napi 10-13 Eur- ért kocsi megőrzést vállalnak. Ha erre igényt tartanak, kérjük, jelezzék előre irodánkban. Néhány nyári póló, fürdőruha és a jó hangulat elegendő arra, hogy hét felejthetetlen napot töltsenek hajózással az adriai szigetek között, lazítsanak és engedjék meg, hogy a hajóskapitány és a legénység (főleg a szakács) gondoskodjon Önökről. Az Önök feladata csak a napozás, fürdőzés és a kristálykék adriai mélységek felfedezése. Minden este más kikötő éttermének specialitásait ízlelhetik, vagy a sziget templomait és kulturális örökségét kutathatják fel.

Kilőtték az Adria Titanicját

Kilőtték az Adria Titanicját

Első bevetésén végzetes találatot kapott a magyar haditengerészet büszkesége, a Szent István csatahajó, amit azóta az Adria Titanicjaként emlegetnek. Testvérével az olaszok irigysége végzett. A magyar-horvát búvárcsapat kutatta a roncsot, a hadvezetés csütörtökön emléktáblát helyez el az Adrián: A kötelesség előrébbvaló az életnél - ennek jegyében halt hősi halált 89 tengerész 1918-ban.

Öreg hajók a horvát Adrián

Öreg hajók a horvát Adrián

A kezdetek az írott történelem előtti idők homályába vesznek, a vég viszont jól dokumentálható. Évezredek hajóépítő tudománya tűnt el alig pár évtized alatt szinte nyomtalanul. A kisméretű dízelmotorok elterjedésével leáldozott a klasszikus evezős és latin vitorlás, part menti mediterrán hajózásnak.

Vitorlással az Adrián

Vitorlással az Adrián

Gitana, egy 1967-ben készitett kétárbócos genovai épitésű fahajó. Teljes hossza 18,6 méter, merülési mélysége 2,4 méter, mely az egész nyaralási szezon alatt a legalkalmasabb módja a Horvát tenger partmenti felfedezésének. Kellemes kikapcsolódás az egész családnak, baráti társaságoknak, a sportolni vágyóknak, és persze a vitorlázás szerelmeseinek is. Mesebeli, a világ zajától távoli, kellemes, csendes tengeren, varázslatos környezetben több lehetőséget is kinál a hajó, hiszen mozgó merülőhely a búvárok számára, egy igazi nagy vitorlás a szelek kedvelőinek és fantasztikus medencés apartman a családosoknak, baráti társaságoknak. A hajó főhadiszállása, minden fantasztikus túra kiinduló pontja és végcélja a 15. században alapitott Betina. Murter szigetén, a Sibenik szigetvilág egyik legnagyobbikkán található a rusztikus horvát kisváros, ahol a helybéliek nem csak az oliva termesztésről és a halászatról hiresek, hanem a fahajó épitésükről is, ami miatt manapság egyre gyakrabban keresnik fel külföldi látogatók, ugyanis a legjobb fahajók egy része még most is itt épül, Betinán.

Tuti menü