Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dalmácia képes leírás - Adria és Isztria.tlap.hu
részletek »

Dalmácia - Adria és Isztria.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horvattengerpart.tlap.hu » Dalmácia
Keresés
Találatok száma - 6 db
Dalmacia

Dalmacia

Horvátország nyolc nemzeti parkjából négy Dalmáciában található, ezek pedig az alábbiak: a Paklenica, a Krka, a Mljet és a Kornati Nemzeti Park. Ezen természeti örökségekben gazdag, felbecsülhetetlen értékű területek mellett azonban meg kell említeni a természeti parkokat is. Dalmáciában három természeti park található: a Dél-Velebiti, a Telascica és a Biokovo nevet viselő természeti parkok. Mindenki maga döntheti el azt, hogy a természet által létrehozott természeti szépségek, vagy pedig a történelem során az emberek által alkotott építmények ejtik jobban ámulatba. Dalmácia a mediterrán kultúra történelmi és kulturális építményeiben, antik és kora középkori műemlékekben, román stílusú szakrális örökségekben, valamint a mediterrán területek jellemvonásait mutató, jól megőrzött városrészekben bővelkedő terület. Az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított hat horvát helyszín közül négy Dalmáciában található: a spliti Diocletianus Palota, Dubrovnik és Trogir városa, valamint a sibeniki Szent Jákob katedrális.

Eladó tengerparti házak

Eladó tengerparti házak

Ha apartmant, kisebb stúdiólakást, vagy egy pazar villát szeretne venni az Adrián, akkor keresse fel a KFTkreátort Dalmácia szívében, és segítünk megtalálni megrendelőinknek a legmegfelelőbb ingatlant. Magyarul is kommunikáló ügynökeink ismerik a helyi viszonyokat, és magyar nyelvű tájékoztatást nyújtanak, és a vevővel együtt felmérik a kiszemelt ingatlanokat, tanácsainkkal ellátjuk a megrendelőket, és a házvásárlás teljes folyamatát lebonyolítjuk. Keressen minket bizalommal telefonon, vagy személyesen Makarskán.

Horvátország - Dél-Dalmácia

Horvátország - Dél-Dalmácia

Ez az ellentétek földje, amely a vad, zabolátlan természettel varázsol el. A területet főként egymástól nagyon különböző arculatú táj alkotja. Ami a természetet illeti, érdemes megtekinteni a Neretvy folyó deltatorkolatát, amely kiváló földművelési lehetőségeket kínál a termékeny, árterületen található talajnak köszönhetően. A területet sok folyóág és tó hálózza be, amelyeken trupenak nevezett különleges formájú kis hajókkal lehet átkelni. A második világháború után nagy erőfeszítésekkel azon igyekeztek, hogy lecsapolják a vizes területeket., hogy födműveslésre aklamassá tegyék, ez egyre inkább sikerül. A helyi földművelés elsősorban a gyümölcstermesztésre, főleg manadarintermesztésre és szőlőtermesztésre irányul. Délre innen kopár terület húzódik, a deltatorkolattól egészen Djonta-Doli településig. Kiemelkedő kulturális és turisztikai központ Dubrovník és környéke, beleértve a Pelješac-félszigetet. A csodás történelmi várostól délkeletre indulva belebotlunk a kevésbé ismert a Konavelszi falnak nevezett természeti képződménybe. Ez egy összefüggő sziklás képződmény, 20 km-en át húzódik, a hatalmas fal alatt az ember egészen eltörpül.

Mediterrán hangulatban - Dalmácia

Mediterrán hangulatban - Dalmácia

Ókori maradványok, szűk sikátorok, óriás leanderek, sziklás tengerpartok, pompásan illatozó, grillen sült halak, isteni vörösborok, kockás abroszos, eldugott tavernák és zsonglőrködő fagyiárusok. Ezt nyújtja nekünk horvát szomszédunk, a hozzánk legközelebb eső tengerparti ország, ahol európai értelemben is turisták lehetünk: ha kedvünk tartja, egy magánháznál hajthatjuk álomra fejünket egy eldugott kis faluban, ha pedig luxusra vágyunk, azt is megkaphatjuk Rovinj, Split, Dubrovnik vagy éppen Trogir ötcsillagos szállodáiban.

Régiók és üdülőhelyek - Dél-Dalmácia

Régiók és üdülőhelyek - Dél-Dalmácia

Dél-Dalmácia varázslatos tájai, a sugárzóan kék partok, a kik szigetek és a zöld háttérország adnak okot arra, hogy nagyon sokan érkezzenek ide. Üdülőhelyek, mint Dubrovnik, Cavtat, a szigetek mint Korcula és Miljet ( Nemzeti Park) a legmagasabb igényeket is kielégítik a top szállodáival és üdülőtelepeivel valamint gazdag kulturális örökségével és természeti szépségeivel. A dubrovniki tengerpart a legszebb strandokkal csábít, de természetesen legismertebb maga Dubrovnik városa az Adria leglátogatottabb városa. Dubrovnikkal egy sorban említik Korcula szigetét is, mely a monda szerint Marco Polo szülőhelye.

Vir a napfény szigete

Vir a napfény szigete

NYARALJON Horvátországban, az Adriai tengernél, Zadartól mindössze néhány kilométerre, Vir szigetén, ahol igény esetén teljes körű magyar nyelvű ügyintézéssel várjuk. Csodálatos mediterrán környezetben, kínálunk kiadó apartmanokat bármilyen időintervallumban. Kisebb társaságoknak is tudunk biztosítani ideális elhelyezkedésű lakásokat. Horvátország gyöngyszemét, a napfény szigetét, teljesen körülveszi a tenger, csupán egy gyönyörű híd köti össze a szárazfölddel. Apartmanjaink itt találhatóak a parthoz közel, teljes komfortot biztosítva az ide érkezőknek. A környékbeli hangulatos városkák pedig csodás kirándulási célpontok lehetnek. A tengeri kikapcsolódás, pihenés szinonimája: Adria-Vir

Tuti menü