Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Búvárkodás képes leírás - Adria és Isztria.tlap.hu
részletek »

Búvárkodás - Adria és Isztria.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horvattengerpart.tlap.hu » Búvárkodás
Keresés
Találatok száma - 7 db
A legjobb helyek búvárkodáshoz Horvátországban

A legjobb helyek búvárkodáshoz Horvátországban

A búvárkodásnak régi hagyományai vannak Horvátországban. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a népszerű ország mediterrán jellegű éghajlata, száraz, meleg nyara sokakat vonz a meleg vizű Adriai-tenger partjára. A víz hőmérséklete átlag 22-25 Celsius fok körüli a felszínen, de 12 méter mélyen is eléri a 19 fokot, ilyen körülmények mellett pedig tökéletes lehetőség nyílik a merülésre is.

Búvár tanfolyamok

Búvár tanfolyamok

Milyen egy hétköznapi búvár tanfolyam? A tanuló beül egy iskolapadba egy pesti bérházban, bemagolja az elméleti anyagot. Kétszer merül egy uszoda klórszagú és hidegvizű medencéjében, majd egyszer merül egy bányatóban, amiben az orráig se lát. A sikeres vizsga után kap egy bizonyítványt... miközben még egyszer sem tapasztalta meg, hogy milyen az igazi búvárkodás!

Búvárkodás a horvát Adrián - A legnépszerűbb búvárparadicsomok

Búvárkodás a horvát Adrián - A legnépszerűbb búvárparadicsomok

Évről évre egyre népszerűbb sportnak számít a magyarok körében is a búvárkodás, az pedig, hogy nincs saját tengerünk, egyáltalán nem jelent akadályt. Ahhoz, hogy valaki elsajátítsa a búvárkodás alapjait, nem feltétlenül szükséges egy tenger - megteszi egy medence is, amely kifejezetten erre a célra használható. Itthon körülbelül 3-4 hetet kell rászánunk egy tanfolyamra, melynek végén úgynevezett CMAS-vizsgát tehetünk - ez feltétlenül szükséges, ha az Adria vizein akarunk merülni. Ha esetleg már a nyaralás közben kapnánk kedvet, hogy kipróbáljuk a búvárkodást, természetesen arra is van lehetőség: a legtöbb helyen kínálnak 3-4 napos tanfolyamokat, melyek elvégzésével lemerülhetünk.

Hasznos dolgok a búvárkodásról

Hasznos dolgok a búvárkodásról

Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy a magyar búvárkodás bölcsője az Adria horvát szakaszán ringott, bár akkoriban még Jugoszláviának hívták az országot. A mai Horvátország véres háborúban szakadt el Jugoszláviától, és a függetlenség első éveiben az újjáépítésre koncentráltak. Ám tudatos munkával és célzott fejlesztésekkel (elsősorban nagyarányú autópálya építésekkel) Európa egyik legnépszerűbb turistaúti céljává sikerült kiépíteni. A búvárkodás már régen is népszerű volt, de manapság a búvárok mellett az átlagos utazókat is várják.

Horvátország - Europa búvár úticélja

Horvátország - Europa búvár úticélja

Ha következő európai csoportos búvárutazási úticélodat keresed, lépj túl tipikus búvárútjaidon, és csodáljátok meg Horvátországot, amely gyönyörű, romlatlan és elbűvölő tengeri tájakat kínál, a víz feletti világ pedig át van itatva történelemmel és tradíciókkal. Mindez Horvátország, egy viszonylag kis ország mégis Európa egyik legjobb búvár úticélja.

Információk a horvátországi búvárkodásról, a legjobb merülőhelyek

Információk a horvátországi búvárkodásról, a legjobb merülőhelyek

Az Adriai-tenger remek célpont a búvárkodás szerelmeseinek. A türkizék víz, a gazdag, a civilizáció ártalmaitól sok helyen még megkímélt tengeri élővilág, és az érdekes hajóroncsok mind-mind nagy élménnyé teszik a horvátországi merüléseket. A legtöbb hajóroncs a II. Világháborúból származik, néhol sokkal régebbi hajók is rejtőzhetnek a mélyben, de ezek helyét általában titokban tartják. A karsztok jelenlétének köszönhetően, az országban a víz alatti barlangok is gyakoriak. Horvátországban számos bázis található, ahol magyarul is beszélnek, így a nyelvi akadályok sem jelenthetnek gondot.

Kékség Búvárbázis

Kékség Búvárbázis

Idén is egész évben vár a búvár körökben már jól ismert Adriadive Búvárbázis az Adria egyik legszebb öblében Razanjban Közvetlenül a vízparti fekvésű, jól felszerelt apartmanjainkban nemcsak búvárok érzik ól magukat, hanem a család többi tagja is szívesen pihen. A búvároknak és a leendő búvároknak itt a helyszínen a nyaralás alatt is lesz lehetőségük különböző tanfolyamok elvégzésére SDI rendszerben kezdőtől a haladó szintig.

Tuti menü