Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kvarner képes leírás - Adria és Isztria.tlap.hu
részletek »

Kvarner - Adria és Isztria.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horvattengerpart.tlap.hu » Kvarner
Keresés
Találatok száma - 5 db
Crikvenica

Crikvenica

Crikvenica a Kvarner-öböl gyöngyszeme, ami sosem alszik. A város tökéletes helyen épült az Adriai-tenger partján és a település az öböl legnépszerűbb helye lett a turisták és a kereskedők számára egyaránt. A történelme a városnak már a történelem előtti időben kezdődött, így nem meglepő, hogy az aktív nyaralást tervezők számára a város és a környék látnivalói lefednek legalább 2 napot. Ha tengerpartra vágysz egy nyüzsgő városban, ahol a történelem és a szórakozás összefonódik, akkor számodra a mesés homokos-kavicsos tengerpartot magáénak tudó Crikvenica a neked való.

Időjárás a Kvarner-öbölben

Időjárás a Kvarner-öbölben

Kíváncsi arra, hogy milyen időjárás várható az elkövetkező néhány napban Kvarnerban? Itt megtekintheti a pillanatnyi kvarneri időjárást és az időjárás-előrejelzést a következő 6 napra vonatkozóan. Továbbá itt megtalálhatja a kvarneri adriai part hőmérsékleti adatait is.

Kvarner

Kvarner

Zadar története még az antik időkbe nyúlik vissza. A városban található az Adriai-tenger keleti partjának legnagyobb római kori tere, és néhány gyönyörű román kori templom - a Sv. Stošija katedrális, a Sv. Krševan és a híres Sv. Donat-templom. Zadarban számos művészeti gyűjtemény, könyvtár és levéltár található, és itt épült meg 1396-ban Horvátország első egyeteme is. A város híres nevezetessége a tengeri orgona. Ez a különleges építmény a zadari tengerparton található - Alfred Hitchcock szerint innét nézve a legszebb a napfelkelte. Talán a zadari régió mesél a legékesszólóbban a horvát nép történetéről és kultúrájáról. A közelben fekvő Ninben található a világ legkisebb katedrálisa: a Sv. Križ-templom mindössze 36 lépés hosszú.

Kvarner öböl

Kvarner öböl

A Kvarner-öböl a Magyarországhoz legközelebb fekvő tengerparti rész. Évente magyar turisták ezrei nyaralnak a térség szigetein és városaiban. A Kvarner-öböl legnagyobb és legfontosabb szigetei a Krk-, Cres-, Losinj-, Rab- és a Pag sziget, legfontosabb városai: Opatija, Rijeka, Crikvenica és Senj. A turisták is nagyjából ezeken a helyeken nyaralnak, illetve látogatják meg. A legtöbb nyaraló a Krk- és Rab szigetre érkezik valamint a Criknevica Riviéra városaiba.

Kvarnerről

Kvarnerről

A Kvarner legnagyobb szigetei Cres, Krk, Pag, Rab és Lošinj. A szárazföld, Cres, Krk, Rab és Pag között található legnagyobb egybefüggő tengerrész neve Kvarnerić (kis Kvarner). A másik nagy egybefüggő vízfelület a szárazföld (Fiume és partvidéke), Cres és Krk szigetek között van. A Kvarner-öböl igen mély, ami lehetővé teszi, hogy a rijekai kikötőt még a legnagyobb tengeri tankhajók is használhassák. A Krk-szigetre ível az 1980-ban a világ legnagyobb támaszközű ívhídjának számító Krki híd, ma már csak Európában őrzi elsőségét, a második a világon.

Tuti menü