Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Isztria képes leírás - Adria és Isztria.tlap.hu
részletek »

Isztria - Adria és Isztria.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horvattengerpart.tlap.hu » Isztria
Keresés
Találatok száma - 8 db
A félszigetről röviden

A félszigetről röviden

Isztria a horvát Adria egyik legnépszerűbb nyaralóhelye, különösen a magyarok körében, hiszen hazánkból egy fél napi utazással már ott is vagyunk az Adria-tenger legnagyobb félszigetén, Horvárország legfejlettebb idegenforgalmi körzetében. A félsziget változatos kikapcsolódást nyújt az aktív pihenők, és a nyaralni vágyók számára egyaránt. A kellemes mediterrán klíma, a történelmi emlékekben gazdag, hangulatos tengerparti városkák, a kristálytiszta vizű tenger - mind, mind vonzzák a látogatókat. Akik sohasem csalódnak! Isztria az a hely, ahová szívesen visszatér az ember.

Ezerarcú Isztria

Ezerarcú Isztria

A horvátországi turizmusnak nagy múltja van, amiben pedig komoly szerepet játszottak a magyarok is, akik a XIX. század óta szép számmal látogatják az országot. Nem véletlenül, hiszen ez a vidék szinte minden évszakban tud újat nyújtani a turistáknak. Aki egyszer kipróbálja, biztosan visszatér. Ebben a sokszínű országban bárki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő időtöltést, hiszen a horvát idegenforgalmi kínálat minden igényt kielégít.

Isztria félszigetről

Isztria félszigetről

Az Isztriai-félsziget (Istra) az Adriai-tenger egyik legnagyobb félszigete. A félsziget nagyrészt Horvátországhoz, északon pedig Szlovéniához tartozik. Két részre különíthető el, Belső-Isztriára és a tengerparti részre. Északon a félszigetet a Trieszti-öböl, a Cicarija- és az Učka-hegység, keleten a Kvarner-öböl, nyugaton és délen pedig az Adriai-tenger határolja. Kifejezetten ajánlott megtekinteni az ókori épületmaradványokat, a ferkicki romokat.

Isztriai szállások-TravelPlaza

Isztriai szállások-TravelPlaza

Szeret Ön utazni? Szerintem igen. Más országokat, városokat, embereket, kultúrákat megismerni a legtöbbünk számára kedves időtöltés. Látogasson el honlapunkra és tekintse meg aktuális isztriai ajánlatainkat. Miért Isztria? Mert az Adriai-tenger egyik nagy félszigete számos látnivalóval, szálláshellyel és programmal. Mi magyarok főleg azért szeretjük mert viszonylag gyorsan és könnyen elérhető a kitűnő horvát autópályák segítségével. Legjelentősebb városai: Umag, Savudrija, Novigrad, Porec, Vrsar, Rovinj, Pula, Medulin, Rabac. Amennyiben oldalunkon nem találta meg a megfelelőt, töltse ki kötelezettségmentesen ajánlatkérőnket, hiszen ügyfeleink szinte bármilyen utazási elképzelését meg tudjuk valósítani, köszönhetően széles kínálatunknak.

Pula

Pula

A 62 ezer lelket számláló, az Isztriai félsziget déli csücskén, egy védett öbölben fekvő Pula az Isztria legnagyobb városa, és egyben gazdasági- illetve kulturális központja. Éghajlatát tekintve az enyhe mediterrán a jellemző. Pula messze földön híres a borászatáról, halászatáról és hajógyártásáról.

Pula látnivalóinak útikalauza

Pula látnivalóinak útikalauza

A városnak régi időkre nyúlnak vissza a borászati, hajózási és hajógyártási hagyományai, történelme több mint egy évezredere nyúlik vissza. Történelmi örökségének nyomait lépten-nyomon láthatjuk a napjainkig fennmaradt építészeti remekművein keresztül. Kifejezetten ajánlott megtekinteni az ókori épületmaradványokat, a ferkicki romokat.

Pula Útikalauz

Pula Útikalauz

A Pula24 egy online útikalauz, amely bemutatja a horvátországi Isztriában található Pula városát és annak környékét. A Pula24.com oldalán megtalálhat minden szükséges információt pulai nyaralásához. Amennyiben szálláslehetőséget keres, vagy információt gyűjt a helyi nevezetességekről, a sportolási lehetőségekről és a rendezvényekről, esetleg egyszerűen csak érdeklődik Pula történelme iránt, akkor a legjobb helyen jár. A Pula24.com oldalát böngészve megtalálhatja az általunk ajánlott legjobb szálláslehetőségeket, az elkövetkezendő néhány napra vonatkozó időjárás előrejelzést, valamint a legjobb pulai éttermeket, ahol ízelítőt kaphat a tradicionális isztriai konyhaművészet remekeiből.

Rovinj, az Isztria mesés ékszerdoboza

Rovinj, az Isztria mesés ékszerdoboza

Rovinj hangulatos, kacskaringós, szűk macskaköves utcáit járva olyan érzésünk támad, mintha olasz földön sétálgatnánk. A város festői szépségű óvárosa - melyre a legszebb kilátás a tenger felől nyílik - félszigetként nyúlik be az Adriai-tengerbe.

Tuti menü